Ось кілька порад як вдало скласти іспити та не зіпсувати собі настрій.

 

      Зимова сесія — один із найважчих, але водночас святкових періодів року. І це стосується як першого, так і старших курсів. Дехто вважає, що скласти зимову сесію - означає побороти в собі відчуття новорічного дива, тих найсвітліших і найпотаємніших емоцій, що викликають у нас Новий рік.

 

Поділіться своїм настроєм із робочим місцем

Робоче місце — це атмосфера, яка вас оточує. Якщо правильно подбати про своє робоче місце, підготовку можна з легкістю перетворити на цікавий спосіб проведення часу.

 

 

 

      Прикрасьте свою кімнату гірляндами, наповніть її запахом свіжих мандаринок і увімкніть гірлянду. Зробіть собі чай, випийте його з думкою про те, як ви складете успішно майбутній іспит, і почніть готуватися. Таким чином, ваш мозок сприйматиме навчання і свята як одне ціле.

 

Причепурить ваші шпаргалки

       Багато сучасних психологів радять писати шпаргалки від руки, навіть якщо ви їх не залучити на іспиті. Цей факт пояснюють принципом роботи різних видів пам'яті, які допомагають засвоїти більше інформації. Наша пам'ять вибудовує асоціації, тому красиво намальована ялинка може допомогти запам'ятати складну тему.

 

Подбайте про частування

       Новорічні свята — час, коли ми витрачаємо на різні смаколики великі гроші. Не виключено, що в передноворічний час з'являються ті частування та солодощі, які не зустрінеш в інший час. Зробіть собі свято і тут! За кожну успішно вивчену тему або квиток заохочуйте свій шлунок чимось смачним. У такому разі у 100% з'являється величезний стимул вивчити все.

 

 

Одягніться святково

      Це не означає навести тотальний порядок та красу, а, наприклад, можна одягнути новорічну шапочку. Побачити себе щасливим у дзеркалі — гарантія припливу позитивних емоцій і думок.  Це, безсумнівно, підніме вам настрій і зніме будь-який стрес і хвилювання. Пам'ятайте, що будь-який викладач так само любить новорічні свята, а ваш настрій може поширитися і на нього.

 

 

31 грудня — вихідний

      Новий рік — це свято, яке потрібно провести в колі близьких вам людей. Приділіть весь свій час і увагу саме їм. В останній день грудня не варто вовтузитися з підручниками, студіювати конспекти або писати шпаргалки.

 

 

      Успішно проведений Новий рік подарує вам запал енергії на цілу сесію, нові сили для підготовки до іспитів. Навіть якщо іспит 2 січня, спробуйте підготуватися до нього заздалегідь, а все повторити й систематизувати вже ввечері 1 січня. Головне налаштуйтеся позитивно і відпустіть все погане з роком, що минає.

 

Успішного складання іспитів й з прийдешніми святами!

 Олександр Настенко

 

Популярні статті

Читати далі