Усі ми щедро наділені життєвою енергією. Тільки іноді вона «б'є ключем», ми радіємо життю і можемо робити все, що потрібно. А іноді нам здається, що сил жодних немає. Чому це відбувається? 

 

     Чи знайома вам ситуація, коли із запланованих 10 пунктів вам вдається лише виконати 5? Начебто і спимо мало, не розважаємось, не ходимо гуляти, постійно в роботі. І все ж не встигаємо нічого. Починаємо все списувати на ледарство і відсутність мотивації, або на те, що ми все робимо повільно, тому й не встигаємо. Але в чому ж справжній привід?

 

 

 

     Виявляється у кількості життєвої енергії. Якщо її достатньо, тоді у вас гарний настрій, ви сповнені сил та натхнення. І тоді у вас все виходить і відповідно часу вам на все вистачає. Якщо ж у вас брак цього невловного, але відчутного почуття, то починаються проблеми з біоритмом, ледарством та втомою. Важливо розуміти, що життєва енергія не зникає від недосипання або 3 км бігу в залі, вона йде разом із вашими емоційними потерпаннями. Яких емоцій слід позбавлятися?

 

Образа 

     Здавалося б, з дитинством це почуття мало піти. Але вже бувши дорослими, продовжуємо часто стикатися з образами. Нагнітаємо ситуацію, думаємо, що незаслужено недооцінені друзями та колегами, шукаємо винного. Сперечаємося, виправдовуємося і переживаємо через різні обставини. Порівнюємо себе з іншими, засмучуємося, якщо порівняння не на нашу користь, приховуємо образу на всіх.

 

 

Тривога

     Моя улюблена фраза: "Буде день, буде їжа". Найжахливіше, що ми можемо зробити зі своєю психікою — це думати про погане. Ось наприклад: ви їдете відпочивати і подорож відбудеться через місяць. Але вже сьогодні ви думаєте, як все піде не за планом під час відпустки. Або ж ви не можете заснути щовечора через нагнітання обстановки негативними думками. Терміново позбавляйтеся тривоги, припускайте хороші варіанти розвитку подій.

 

 

 

Сором

     Люди, які від думки довкілля регулярно відчувають почуття сорому, дуже нещасні. Спортзали, громадський транспорт, публічні виступи чи доповіді на роботі — це привід для прикрості.  За найменш безглуздої обставини вони ловлять цю хвилю нещастя і весь день думають про те, що про них подумали чужі й незнайомі люди. Тим самим використовуючи свою життєву енергію зовсім не в тому напрямку.

 

  

 

Дратування

     З цим я думаю все зрозуміло. Настали на ногу в метро чи хтось уранці зіпсував настрій, не встигли поснідати чи проспали. Банально посварилися із начальством або з другою половиною. Все це приносить у наше життя швидкоплинний розлад і робить нас роздратованим. А потім, багато хто не може відійти от негативу протягом усього дня та витрачають свою життєву енергію на вияв поганого настрою.

 

 

  

Бідний та нещасний

     Теж одна із сучасних проблем людства. Багато людей на старті кар'єри звішують руки після двох трьох відмов у пошуках роботи. Ну, як тільки плани руйнуються, розчарування стукає до нас на поріг. І найгірше те, що замість прийняття своїх помилок та самовдосконалення, починає розквітати жалість до себе. Фрази: «у мене нічого не виходить», «так буде щоразу», «я невдачливий», «допоможіть, врятуйте і підтримайте мене». І ось знову ми витрачаємо свій час на непотрібні роздуми, розкидаючись нашою енергією на ліво і на право, а могли б направити її в потрібний напрямок. 

     Так залишимо усі  негативні почуття позаду себе, щоб більше посміхатися і радіти дрібницям, черпати натхнення та позитивні емоції від спілкування з природою, друзями, книгами, фільмами, від занять улюбленою справою, тим самим підживлюючи запаси такої необхідної кожному життєвої енергії.

 

 


Будьте здорові!

Анастасія Бурцева

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі