Це підбірка україномовних влогів, де кожен зможе знайти щось по душі.

 

      YouTube є невіддільною частиною життя студентів і студенток: його використовують як для навчання, так і для розваг (цікаво, для чого більше?). Український Ютуб має давню історію, а зараз набирає популярності: люди продовжують досліджувати українське, підтримувати наш контент. Тому ми зібрали для вас список крутих, на нашу думку, каналів, які будуть згруповані за тематикою. Розпочинаємо!

 

 

  1. Аніме/манги/фільми/серіали

     yareyambo. Хлопець розповідає про популярні аніме, робить огляди та розказує про новинки. Тут вам скажуть в 100500-й раз про сенс «Євангеліону», і розберуть Берсерка, а також ви дізнаєтеся чому нас вчить «Зошит Смерті».

      Кефірний. Чи може гуль бути українцем? Автор цього проєкту вважає, що так! Юнак зробив аналіз головних героїв «Берсерк», розповів про «Сага про Вінланд» (і рекомендує вам його подивитися). Окрім аніме, тут є огляд на «Бійцівський клуб» та «Американський психопат».

      Раш Тейлз. Людина розповідає переважно про твори пов’язані з Marvel і DC. До речі, тут є відео про комікси. Тому якщо ви їхній фанат і давно шукали український контент — заходьте та дивіться!

      кілограм крінжі. Трохи токсичні, проте напрочуд незвичайні огляди на фільми та серіали. Тут і про «Сутінки», і «Венздей», а також смішні розбори  «Вінкс» та мультиків про Барбі.  В кожному відео оцінюється наскільки крінжовим є твір.

 

  1. Економіка/політика/суспільство

      Останній Капіталіст. Любите вільний риночок? Тоді цей канал вам точно зайде. Тут вам розкажуть історію економіки Аргентини, як Угорщина стала сателітом Москви, а також автори розповідають про українську економіку та її перспективи.

      Ціна Держави. Теж економічний і просвітницький проєкт на українському Ютубі. Ви дізнаєтеся звідки береться багатство, історія грошей, а також вам розкажуть про криву Лаффера і про основи економічної теорії. Крім того, вони проводять зустріч з різними експертами і говорять про актуальні проблеми України.

 

  1. Історія

      Фарід говорить. Хлопець розказує цікаво про історію. Тут ви довідаєтеся, що таке вагнерівці, як психіатрію застосували для тиску на ворогів радянського режиму, а також про жахливі дії японського підрозділу Другої світової  «731».

      WAS: Популярна історія. По-простому розповідають про історію, ще й з гарним відеорядом. Історія супермаркетів, чоловічої краси та популярних страв (піца, шаурма). Окрім цього є й більш серйозні теми: міфи про СРСР, занепад різних імперій, лоботомія та зародження мафіозні клани.

 

  1. Технології/наука/новини/психологія

      Dima Maleev. Автор проєкту аналізує та говорить про різні новини, в тому числі ІТ світу, з суб’єктивної точки зору.

     Спартак Суббота Психолог. Цікавий канал, де комік Женя Янович та професійний психолог Спартак Суббота розмовляють на психологічні теми: мотивація, депресія, ненависть тощо. Тут ви дізнаєтеся, що таке стрес та як з ним боротися, чи існує дружба між чоловіком та жінкою, а також чи корисні матюки.

      DOU. Багато наших студентів знають про сайт для айтівців dou.ua, але у них ще є крутий проєкт на YouTube. Новини ІТ світу, аналіз АйТі професій та навіть як влаштована енергетика — все це ви дізнаєтеся на каналі DOU.

 

 

      Ми розглянули лише деякі цікаві українські канали на Ютубі, а їх в декілька разів більше. Поділіться своїми улюбленими влогами!

 

Щасти!

Максим Мороз

 

 

 

 

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі